Mijn laptop wordt erg warm. Is mijn laptop accu versleten?

Een warm wordende laptop geeft geen indicatie voor de status van de laptop batterij. Wel is het zo dat hoge temperaturen het leven van jouw laptop accu verkorten. Hoge temperaturen versnellen zelfontlading en veroudering van componenten in de batterij.

Een laptop met een aangesloten adapter zorgt ervoor dat de interne temperatuur van de laptop batterij stijgt. Neem een volledig opgeladen laptop accu dus uit de notebook als je op netvoeding werkt en sla ‘m op op een koele, droge plek. Dit helpt om het verouderingsproces te vertragen. Als je jouw laptop in een te warme omgeving bewaart (bijv. een hete auto) kan dit ook schadelijk zijn voor de batterij. Er zijn laptops waarbij het niet mogelijk is om zonder laptop accu te werken op netvoeding. Dan is het raadzaam om bij een volgeladen laptop batterij de netvoeding los te koppelen en verder te werken op de accu.

Voor wat betreft de (te) warm wordende notebook: check eens of je - bijvoorbeeld met de laptop op schoot – niet de ventilatie van de computer blokkeert. Zet de notebook op hogere pootjes om de warmte beter te kunnen afvoeren. Toch een nieuwe accu nodig? Klik hier voor ons ruime assortiment in accu’s. Of een nieuwe adapter?, klik dan hier.

Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies
Om het gebruiksgemak van onze website te vergroten, onze diensten persoonlijker en meer op maat te maken en het gebruik van de website te analyseren, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord - Lees meer.