LED-lampen

Een LED lamp (Light Emitting Diode) is een lichtbron die eenvoudig in het elektrisch circuit past. Omdat LED lampen branden door het bewegen van elektronen in halfgeleidend materiaal, branden ze niet op, worden ze niet heet en worden er geen schadelijke stoffen in verwerkt..

Voordelen

• Zeer energiezuinig
  • Hoge lichtopbrengst
  • Zeer lange levensduur (tot 50.000 branduren)

Nadelen

• Relatief duur in aanschaf
  • Fel licht
  • Kleurtemperatuur wordt vaak te wit geacht

Waarom zijn LED-Lampen zo duur?

Over het algemeen geldt voor LED: hoe duurder de lamp, hoe beter de LED. De prijs van LED-lampen wordt bepaald door de kwaliteit van de toegepaste LED. LED met een hoge lichtopbrengst hebben een complex fabricageproces. LED verlichting heeft echter een vele langere levensduur waardoor de aanschafkosten binnen 2 à 3 jaar zijn terugverdiend (door het lagere energieverbruik), en u dus vanaf dat moment jaarlijks véél op uw energierekening gaat besparen.

Kun je LED-lampen dimmen?

LED-Lampen zijn dimbaar, mits dit is aangegeven. Of deze LED dimbaar is wordt bepaald door de gebruikte technologie in de lamp of de armatuur. Controleer dus altijd de specificaties van de lamp en de specificaties van je armatuur om er zeker van te zijn of de lamp dimbaar is in de armatuur.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een LED-Lamp?

Bij het aanschaffen van een LED-lamp is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen lichtopbrengst en kleurtemperatuur.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. - Privacy- & Cookiestatement en instellingen