Laptop accu

Wat moet ik doen met mijn oude accu?

Aangezien wij de grootste webwinkel van de Benelux zijn in de verkoop van accu’s en batterijen zien wij het als onze verplichting om onze klanten te wijzen op de noodzaak van recycling. Want wat moet je nu precies doen met je oude accu? Ze horen in ieder geval niet in de gewone vuilnisbak. Er zitten namelijk schadelijke stoffen in deze energie producten. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het recyclen van je oude accu.

StiBat

Welke accu’s/batterijen mogen worden ingeleverd?

Alle draagbare, huishoudelijke batterijen kunnen worden ingeleverd bij een inzamelpunt, dus ook laptop-, smartphone- of tabletaccu’s. Sinds september 2008 zijn bedrijven die batterijen verkopen namelijk verplicht om batterijen kosteloos in te zamelen. Met vooral het oog op een betere leefomgeving hebben wij bij onze service-balie een inleverpunt staan waar oude accu’s en batterijen kunnen worden ingezameld. Voor industriële batterijen gelden anderen restricties. Deze kunnen bij het gemeentelijk depot worden ingeleverd.
 

Inleveren en dan…?

ReplaceDirect maakt gebruik van de Stibat ophaalservice. Stibat is een organisatie die de ingeleverde batterijen ophaalt bij de inleverpunten. Zij zorgen er uiteindelijk voor dat de ingeleverde goederen worden gesorteerd en gerecycled. Deze samenwerking is de garantie dat de batterijen en accu’s op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier worden verwerkt.
 

Waar kan ik mijn lege batterijen inleveren?

De service-balie van ReplaceDirect is een van de velen inlever depots voor lege batterijen en accu’s. Over heel het land zijn duizenden inleverpunten verspreid die ervoor zorgen dat accu’s op een verantwoorde manier worden verwerkt. Wil je weten welk punt het dichtst bij jou in de buurt zit? Kijk dan hier.
 

Wat doe ik met mijn oude apparaat?

Een smartphone of tablet bevat behalve de accu ook nog veel andere materialen die slecht zijn voor het milieu. Gooi je apparaat dus niet zomaar weg, maar laat deze recyclen. Behalve goed voor het milieu is het vaak ook goed voor je portemonnee. Op IkWilMijnTelefoonVerkopen.nl vind je heel gemakkelijk de beste prijs voor je mobiel of smartphone.
 

 

Terug naar overzicht
Om het gebruiksgemak van onze website te vergroten, onze diensten persoonlijker en meer op maat te maken en het gebruik van de website te analyseren, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord - Lees meer.