Adapters en laders

Mijn laptop adapter wordt heet. Is dat schadelijk?

Wanneer je langdurig werkt op je laptop die is aangesloten op de netstroom via de AC adapter én tegelijk jouw accu daarin oplaadt, kan de laptop adapter behoorlijk heet worden. Zo lang je de laptop lader nog gewoon in je hand kunt houden valt dit binnen de specificaties en is dit niet schadelijk. Als de accu volledig is opgeladen zou de adapter weer minder heet moeten worden. Hier is een klein testje:

1. Sluit de AC adapter aan op de netvoeding en de laptop. Gebruik de laptop normaal totdat de accu volledig is opgeladen.
2. Schakel nu de computer uit zodat processor en beeldscherm geen stroom meer verbruiken, maar laat de AC adapter aangesloten.
3. Na een half uur moet de ingeplugde AC adapter al flink afgekoeld zijn. Na een paar uur moet de adapter op kamertemperatuur zijn.

Laat in ieder geval nooit de laptop adapter in de contactdoos zitten zonder de laptop erop aan te sluiten. De adapter zal niet heet worden, maar nog steeds stroom verbruiken; dit is dus pure energieverspilling. Als niet de adapter maar de plug bij de laptop heet wordt, is er een serieus probleem. Dit duidt namelijk wél op een defect. Een nieuwe laptop lader kopen is dan eigenlijk de enige oplossing.

Klik hier voor ons ruime assortiment in laptop adapters. 

Terug naar overzicht


Om het gebruiksgemak van onze website te vergroten, onze diensten persoonlijker en meer op maat te maken en het gebruik van de website te analyseren, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord - Lees meer.