iPad accessoires en onderdelen

De nieuwe iPad onderdelen en specificaties

8 maart 2012 - Op woensdag 7 maart 19.00 uur Nederlandse tijd was het dan eindelijk zover; Apple onthulde de nieuwe iPad. Waar men in de pers al weken speculeerde over namen als iPad 3 en iPad HD koos Apple simpelweg voor de naam iPad. Of beter gezegd 'the new iPad'. De overige geruchten over de onderdelen en specificaties bleken wel aardig te kloppen. Het door iedereen verwachte Retinascherm is in ieder geval werkelijkheid geworden.
 

The New iPadDe nieuwe iPad, zoals de officiële naam luidt, is volgens Apple op vijf manieren vernieuwend, maar in feite zijn er twee grote vernieuwingen aanwezig en de rest bestaat simpelweg uit upgrades. Daaruit blijkt dat het lastig is om ieder jaar een revolutionaire tablet in de markt te zetten. Het is eerder een evolutie die Apple laat zien, met als grootste vernieuwing het haarscherpe Retinascherm. Het scherm heeft een HD-resolutie van 2048x1536 pixels. Per inch is dat 264 pixels, het dubbele van wat de iPad 2 heeft. Foto's, video's en apps worden daardoor kraakhelder, kleur- en contrastrijk weergegeven.

Nieuwe processor en betere camera
De nieuwe iPad is ook uitgerust met een nieuw type processor, de A5X-chip. Het blijft een dualcore processor en geen quadcore, maar daarbij moet wel gezegd worden dat de grafische prestaties wel quadcore zijn. Hierdoor wordt het spelen van games extra aantrekkelijk, presteren apps beter en gaat browsen stukken sneller. De iPad is verder uitgerust met een nieuw model camera met 5-megapixels en diverse filters. De fotokwaliteit is daardoor stukken verbeterd ten opzichte van die van de iPad 2. De camera heeft ook autofocus en kan video's maken in HD-kwaliteit. De nieuwe iPad beschikt over een verbeterde accuduur, waardoor de accu nog langer mee zal gaan dan de tien uur die we gewend waren van de iPad 2. 


4G ondersteuning en iOS 5
Zoals verwacht beschikt de iPad over 4G ondersteuning, ook wel LTE genoemd. Daardoor is de internetverbinding in theorie ongekend snel. Het probleem is echter dat Nederland nog niet over 4G netwerken beschikt. De 4G functionaliteit op de iPad is in Nederland vooralsnog dus nutteloos. De iPad is verder wat zwaarder en dikker dan de iPad 2, al zul je dit met het blote oog niet snel opmerken. Daarnaast is de tablet uitgerust met iOS 5.1, het nieuwste besturingssysteem van Apple dat ook op de iPhone 4S draait. 

Accessoires en onderdelen bij ReplaceDirect
Al met al is de nieuwe iPad dus niet zo revolutionair dat hij de iPad 2 volledig zal vervangen. Desalniettemin is de iPad een prima tablet met een uitstekend scherm en een aantal leuke vernieuwingen waar de concurrentie voorlopig niet aan kan tippen. De iPad zal vanaf 23 maart in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. 
ReplaceDirect is hard aan het werk om voor de Nederlandse lanceringsdatum van de iPad leuke accessoires en passende onderdelen op de site te kunnen presenteren. Diverse leveranciers hebben nieuwe producten, speciaal voor de nieuwe iPad, aan hun productlijn toegevoegd. Deze zullen binnenkort bij ReplaceDirect verkrijgbaar zijn.

Update 12 maart
Amerikanen die de nieuwe iPad via internet hebben besteld zullen langer moeten wachten op hun tablet. Door de drukte is de levering van de nieuwe iPad in Amerika uitgesteld naar 19 maart. De vraag is zo groot, dat Apple de belofte om op 16 maart te leveren niet kan nakomen. Of dat de grote vraag naar de iPad in Amerika ook als gevolg heeft dat deze in Europa, en dus ook in Nederland, later geleverd gaat worden is vooralsnog niet bekend. Voorlopig staat de leverdatum in Nederland nog steeds op 23 maart. 

 De geruchten

2 februari 2012 - Al maanden wordt er gespeculeerd over de nieuwe iPad 3. Er doen inmiddels een heleboel geruchten de ronde. Zo zou Apple dit jaar niet alleen de iPad 3 lanceren, maar ook een goedkoper model dat moet kunnen concurreren met de Kindle Fire van Amazon. Of het daadwerkelijk zover gaat komen is de vraag. Dat is uiteraard bij ieder gerucht het geval. Maar door de steeds sterker wordende geruchten lijkt het erop dat de iPad 3 uitgerust zal gaan worden met de volgende onderdelen en specificaties:

iPad 3 beeldscherm met hoge resolutie
De iPad 3 zal waarschijnlijk worden voorzien van een beeldscherm met hoge resolutie. Zo staat eigenlijk wel vast dat de iPad 3 over een beter scherm zal beschikken dan de iPad 2. Er wordt zelfs gezegd dat het nieuwe iPad 3 scherm een hogere resolutie zal krijgen dan dat we momenteel van HD gewend zijn. Zo wordt er gerept over 2048x1536 pixels. Het zal hier vermoedelijk gaan om een Retina scherm.

iPad 3 krijgt LTE ondersteuning
Andere speculaties gaan over de aanwezigheid van LTE in de iPad 3. LTE (Long Term Evolution) staat voor een dataoverdrachtsysteem met hoge prestaties en hoge downloadsnelheden. LTE wordt ook wel de 4G netwerktechnologie genoemd en is de opvolger van het huidige 3G netwerk. Dit is vooral interessant met het oog op toekomstige technische toepassingen. In Nederland beschikt met vooralsnog niet over een 4G netwerk. Het zal nog zeker enkele jaren duren voordat telecomproviders gaan investeren in een dergelijk netwerk. In Amerika is het netwerk wel al beschikbaar. LTE in de iPad 3 zou dus alleen voor landen waar het 4G netwerk beschikbaar is interessant zijn, maar nog niet voor ons land.

Quad Core processor in iPad 3
Als je kijkt naar de ontwikkelingen van andere fabrikanten dan kun je stellen dat Apple, om de concurrentie bij te blijven, wel genoodzaakt is om de iPad 3 te voorzien van een Quad Core processor. Er gaan geruchten dat de iPad 3 ook daadwerkelijk over dit nieuwe type processor zal gaan beschikken. Er wordt gesproken over de Apple A6 chip. Deze processor zal moeten zorgen voor betere prestaties en graphics. Zo zal multitasken geen enkel probleem meer zijn en zal het verwerken van multimedia vele malen soepeler verlopen.

iPad 3Betere camera(s) voor iPad 3
Vermoedelijk zal de iPad 3 over verbeterde camera’s gaan beschikken, zowel aan de voor- als achterzijde. Dat is ook niet zo moeilijk gezien het feit dat de kwaliteit van de iPad2 camera’s niet zo geweldig was. De nieuwe iPad 3 zal gaan beschikken over eenzelfde camera als momenteel in de iPhone 4S zit, maar dan zonder LED flitser. Het betreft een 8 megapixel camera.

iPad 3 krijgt batterij en software updates
In navolging van de iPhone 4S zal ook de iPad 3 uitgerust worden met iOS 5. Het betreft dan de nieuwste versie iOS 5.1 genaamd. Daarmee zal de iPad 3 ook de beschikking hebben over Siri, Apple’s spraakbesturingssysteem. Er zijn ook nog vermoedens dat de iPad 3 accu vergroot zou zijn ten opzichte van die van zijn voorganger. De iPad 3 zou dan worden voorzien van een 14.000 mAH accu, waar de iPad 2 nog uitgerust was met een 6.500 mAH batterij.

Lancering in februari of maart?
Zoals hierboven te lezen valt speculeert men volop over de iPad 3 onderdelen en mogelijkheden. De vraag die echter al maanden de gemoederen bezig houdt is wanneer de datum van de lancering zal zijn. Een datum die al weken genoemd wordt is 24 februari, de datum waarop de inmiddels overleden Apple held Steve Jobs jarig zou zijn. De verkoop zou dan in maart van start gaan. Volgens vele bronnen zou de iPad 3 productie momenteel in China al in volle gang zijn.

Een ander moment van lancering dat genoemd wordt is de maand maart. De iPad 2 werd immers ook in maart gelanceerd. Waarschijnlijk zal Apple in 2012 uiteindelijk 40 miljoen iPad 3 apparaten gaan produceren. Tot de tijd dat de tablet daadwerkelijk gelanceerd gaat worden zal er nog volop gespeculeerd worden. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden voorzien van updates.Update donderdag 9 februari 2012

Nieuwe lanceringsdatum
Diverse buitenlandse media schrijven vandaag over een eventuele lanceringsdatum van de Apple iPad 3. In diverse landen is er in de code van het nieuwe besturingssysteem iOS 5.1 een verwijzing gevonden naar de datum 9 maart 2012. Dat is de datum waarop het nieuwe besturingssysteem uit zou moeten gaan komen. Zoals we van Apple gewend zijn gaan dit soort lanceringen vaak gepaard met de lancering van een nieuw apparaat. Het zou zomaar kunnen dat iOS 5 gelanceerd wordt met de iPad 3. Er gaan immers al tijden geruchten over de lancering van de iPad 3 eind februari of begin maart. Apple zelf heeft zoals gebruikelijk nog niets aangekondigd over een eventuele lanceringsdatum.

Details iPad 3 onderdelen
Anonieme bronnen claimen dat de iPad 3 gaat draaien op een A6-soc met dual-core in plaats van quad-core. De A6 chip krijgt wel een krachtige gpu voor een uitstekende grafische verwerking. Verder zijn er steeds meer aanwijzingen dat de iPad 3 zal gaan beschikken over een Retina display met een resolutie van 2048x1536. Update dinsdag 14 februari 2012

7 maart?
Volgens diverse bronnen wordt de nieuwe iPad 3 gelanceerd op 7 maart. Twee dagen eerder dan we in eerste instantie hadden verwacht. De meest betrouwbare bron die we hebben kunnen vinden is de website Imore.com. Zij vertrouwen op “bronnen die eerder betrouwbaar zijn geweest”.
Zelf hebben we onze twijfels over de betrouwbaarheid van deze bronnen. Kortom, veel speculaties, maar alleen Apple kent het antwoord. En dat gaan ze ons voorlopig niet geven. Een lancering net voor het weekend is commercieel gezien natuurlijk wel interessanter: op vrijdagavond met je slaapmatje voor de deur zodat je op zaterdagochtend als eerste met een iPad 3 naar huis kunt?Update woensdag 29 februari 2012

7 maart!
Apple heeft bevestigd dat er op woensdag 7 maart om 19.00 uur een persevent is ingelast. Het is vrijwel zeker dat dan de iPad 3 gepresenteerd zal gaan worden. Het is niet geheel toevallig. Ook de iPad en de iPad 2 werden rond dit tijdstip aangekondigd. Naast de iPad 3 zal tijdens het event mogelijk ook de Apple TV worden gepresenteerd die ondersteuning biedt voor 1080p.Update dinsdag 6 maart

iPad HD
Morgen is het zover; om 19.00 uur zal de nieuwe generatie iPad eindelijk worden onthuld. Apple heeft veel geheim weten te houden en dat betekent dat de geruchtenmolen zelfs één dag voor de lancering nog gewoon blijft draaien. De laatste geruchten gaan over de naam van de tablet. Volgens diverse bronnen zal het nieuwe iPad model niet de iPad 3 maar de iPad HD gaan heten. Met deze naam zou Apple de nadruk willen leggen op het retinascherm met hoge resolutie. De resolutie zou zelfs nog hoger zijn dan Full HD. 
Deze website maakt gebruik van cookies
Om het gebruiksgemak van onze website te vergroten, onze diensten persoonlijker en meer op maat te maken en het gebruik van de website te analyseren, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord - Lees meer.