GSM Accutips

 

Tips voor energiebesparing van de smartphone accu

Smartphones verbruiken meer energie dan traditionele GSM toestellen en hebben daardoor een kortere standby- en spreektijd. Toch zijn er een aantal zaken die je kunt toepassen om de accuduur van een laadcyclus van je smartphone te verlengen. ReplaceDirect heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Smartphone accu's

Hier vind je de juiste batterijen


Zoek je nog een nieuwe accu voor je telefoon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben voor vrijwel iedere telefoon een geschikte accu. Simpel te bestellen en in no-time in huis.

 • Zowel compatible als origineel
 • Snelle levering
 • Scherp geprijsd
Klik hier voor de telefoon accu'sEenvoudige smartphone accu bespaartips

Smartphone Accu Tips
 • Leg de smartphone op een koele plek. Leg het toestel dus niet in de zon en probeer het dragen in de broekzak zoveel mogelijk te beperken. Hitte kan de accuduur van de smartphone namelijk aanzienlijk verkorten.
 • Voorkom veelvuldig aan- en uitzetten van de smartphone. Het aan- en uitzetten vergt veel energie en daardoor zal de smartphone accu eerder opraken.
 • Laat de telefoon niet volledig leeg lopen, maar hang hem aan de smartphone adapter voordat hij uitvalt.
 • Indien je veel accutijd wilt besparen, schakel de smartphone dan ’s nachts uit.
 • Moderne smartphones bieden mogelijkheden die erg leuk en handig in gebruik zijn, maar ongemerkt ook redelijk wat stroom opeisen. Zo vreet de camera aardig wat stroom, met name zodra de flitser en zoomfunctie worden gebruikt. Ook het spelen van games, het luisteren van muziek en het downloaden via internet zorgt voor veel energieverbruik. Indien je de accu van je smartphone optimaal wilt benutten valt het aan te raden het gebruik van deze mogelijkheden te beperken.
 • Schakel de ‘power save mode’ of het ‘power management’ van de smartphone in indien dit aanwezig is. Deze optie zorgt er namelijk voor dat de batterij automatisch wordt gespaard.

   

Beeld- en geluidsinstellingen

 • Een bekende stroomverbruiker is het beeldscherm van een smartphone. Hoe helderder dit beeldscherm staat ingesteld, des te sneller de smartphone accu leeg is. Het valt aan te raden het beeldscherm in te stellen op automatische helderheid. Op deze manier past het beeldscherm zich automatisch aan de lichtsterkte aan.
 • Pas de time-out functie van het scherm aan. Het heeft namelijk niet veel nut om het scherm aan te laten staan als je het toch niet gebruikt. Stel de time-out functie dan ook in op 15 seconden.
 • Gebruik de trilfunctie van de smartphone niet. De trilfunctie verbruikt namelijk veel meer energie dan wanneer het geluid aanstaat.
 • Schakel eveneens de toetsenbord geluidjes en toetsenbord verlichting uit voor meer batterijtijd.
 • Gebruik een standaard beltoon en voorkom het gebruik van muziek-ringtones. Muziek-ringtones maken namelijk gebruik van de processor van de smartphone en die verbruikt op zijn beurt weer batterij. Standaard beltonen behoeven niet zoveel processorstroom en zijn dus zuiniger in energieverbruik.
 • Kies een statische achtergrond en geen dynamische wallpapers. Heb je een AMOLED-scherm kies dan voor een zwarte achtergrond.

   

Instellingen m.b.t. connectiviteit

GSM energie-besparingstips
 • Laat de bluetooth functie niet standaard ingeschakeld staan. Deze functie verbruikt veel stroom, waardoor de smartphone accu sneller leeg raakt. Schakel de bluetooth functie dus uit zodra deze niet meer gebruikt wordt.
 • Met de dataroaming/3G verbinding is het mogelijk om te internetten. Het is raadzaam de dataroaming/3G verbinding enkel in te schakelen zodra je hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Het onnodig inschakelen van 3G zorgt voor veel energieverspilling.
 • Dit geldt ook voor de WiFi. Continu de WiFi verbinding actief houden kost veel energie. Daarom wordt het aangeraden WiFi handmatig te selecteren.
 • Schakel automatische mailsynchronisatie uit. Synchroniseer je mail handmatig of stel de automatische mailsynchronisatie in op 1 keer per dag.
 • Verminder het gebruik van locatiediensten zoals Google maps. Schakel eveneens de GPS functie uit zodra je deze niet gebruikt. GPS is een bekende batterijvreter.
 • Veel smartphones beschikken ook over een flightmode functie. Deze optie is niet speciaal ontwikkeld voor in het vliegtuig, maar zorgt ervoor dat de smartphone geen connectie meer maakt met een netwerk of andere bronnen. Dit levert een flinke besparing van de accutijd op. Met name in omgevingen waarin slecht of weinig bereik is gaat de telefoon steeds op zoek naar bereik en dat vergt veel energie van de smartphone batterij.

   

Updates voor de smartphone

 • Upgrade de software van de smartphone regelmatig. In de updates bevinden zich vaak functies die ervoor zorgen dat de smartphone accu langer meegaat.
 • Veel telefoonfabrikanten hebben een speciale pagina ingericht waarin wordt uitgelegd hoe de batterijtijd van de smartphone kan worden verlengd. Bekijk of er voor jouw smartphone ook een dergelijke pagina te vinden is en pas de tips toe op je toestel.

   

Overige smartphone accu bespaartips

 • Vergrendel de smartphone zodra deze buiten gebruik is. Op deze manier wordt het toestel niet per ongeluk geactiveerd en daardoor wordt de batterijtijd verlengd.
 • Schakel de 'haptische waarneming' uit. Dit is een optie die ervoor zorgt dat je een lichte trilling voelt zodra een toets wordt aangeraakt. Dit is echter een vrij overbodige functie en om energie te besparen wordt dan ook aangeraden deze optie uit te schakelen.
 • Multitasken vergt veel van de processor en dat kost dus veel energie. Zorg er dus voor dat je de multitask functie uitschakelt zodra je deze niet meer gebruikt. Sluit ook altijd de overbodige applicaties af.
   

   

iPhone accuExtra bespaartips voor de Iphone

 • In de AppStore is een programma beschikbaar dat exact laat zien hoeveel batterijcapaciteit de iPhone accu nodig heeft. Het programma heet 'Battery Magic Pro' en is te downloaden voor € 1,59 in de AppStore. Het programma geeft de werkelijke batterijtijd weer en slaat alarm als de capaciteit een bepaalde grens overschrijdt. De app laat verder zien hoeveel tijd er nog is voor internet, gamen, of video's afspelen. Ook laat het programma zien hoelang het nog gaat duren voordat de accu weer volledig is opgeladen.
 • Houd de iPhone zoveel mogelijk up-to-date met behulp van iTunes.
 • Zet de equalizer (EQ) van de iPod functionaliteit uit.
 • Het opladen via USB in plaats van het opladen met de bijgeleverde adapter is beter voor de iPhone accu. Het laden via de adapter gaat weliswaar sneller maar is minder goed voor de accu. Het opladen middels de USB, het zogenoemde 'trickle charge' is beter voor de batterij.
 • BatteryLogger Pro: Een handige app die de prestaties van de iPhone batterij meet. Het batterijverbruik wordt nauwkeurig weergegeven in een interactieve grafiek.

   

Extra bespaartips voor Android

Bespaartips van accu voor Android besturing
 • Via instellingen > over de telefoon > accu > accugebruik houdt een Android toestel exact bij hoeveel accutijd er is verbruikt en welke programma’s hier de oorzaak van zijn. Hiermee is het energieverbruik dus prima te managen.
 • Installeer de power control widget op een Android smartphone. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk schakelen tussen WiFi, GPS en Bluetooth.
 • Indien bepaalde widgets kunnen worden uitgeschakeld, doe dit dan ook. Widgets halen namelijk continu data binnen en dat vergt natuurlijk energie.
 • Download aanvullende programma’s zoals ‘JuiceDefender’, ‘Advanced Task Killer’ of ‘Advanced Task Manager’. Met deze programma’s worden verschillende applicaties in- en uitgeschakeld, waardoor je de batterijtijd tot twee keer kunt verlengen.

   

Aanvullende programma's

Juice Defender

Met JuiceDefender kun je het mobiele dataverkeer regelen. JuiceDefender zet de verbindingen van je telefoon naar het internet open zodra ze nodig zijn. Internet is essentieel voor optimaal gebruik van de smartphone, maar toch zijn er genoeg momenten te bedenken waarop de smartphone ligt te ‘rusten’ en het dus overbodig is dat de smartphone om de paar minuten verbinding maakt om te kijken of er nog post voor je is. Met JuiceDefender is het mogelijk intervallen in te stellen van 5, 15, 30 minuten, 1 uur of 2 uur. Ook kun je instellen dat er verbinding met internet wordt gemaakt zodra het scherm aan is. Op deze manier is Android niet onnodig actief en wordt er veel batterijtijd bespaard.

Advanced Task Killer*

Er zijn tal van apps die ervoor zorgen dat programma’s die op de achtergrond draaien volledig worden afgesloten. Advanced Task Killer is een gebruiksvriendelijke variant en zorgt er bij één simpele druk op de knop voor dat alle gewenste programma’s worden beëindigd. De automatische Task Killer spaart je smartphone batterij en zorgt ervoor dat je smartphone simpel blijft draaien zonder dat het geheugen volloopt.

Advanced Task Manager**

Op de achtergrond van een smartphone draaien vaak veel services en applicaties. Met de Advanced Task Manager kun je taken beheren. In een lijstje is vrij snel te zien welke onderdelen op de smartphone draaien. Met de Advanced Task Manager zijn deze draaiende onderdelen snel af te sluiten. Dit komt niet alleen de snelheid van de telefoon ten goede, maar bespaart zeer zeker ook aardig wat batterijtijd.

*Door de update van Android naar 2.2. (Froyo) schijnen task killers niet meer te werken.
** Let hierbij wel op dat je kennis van zaken hebt en sluit dus niet de verkeerde applicaties af, deze kunnen het toestel namelijk beschadigen.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. - Privacy- & Cookiestatement en instellingen